NOMINATIE PUBLIEKSPRIJS EDISON KLASSIEK

Dinsdag 10 oktober 2017
Vandaag kregen we het nieuws dat Fuse is genomineerd voor de Edison Klassiek publieksprijs! Een categorie waar we trots op zijn en een mooi moment om nog even stil te staan bij afgelopen jaar waarin ons debuutalbum Studio verscheen.

Genomineerd zijn verder: Hannes Minnaar, Eric Vloeimans, Lucas & Arthur Jusse, Cappella Amsterdam.


Op 21 oktober ligt ons debuutalbum Studio in de winkels!

Het album bevat de muziek die ons na sinds onze oprichting in 2012 het meest is bijgebleven en ons heeft gevormd tot wat het nu is. Op het album staan eigen bewerkingen van Bartók en Shostakovitsj, muziek van Nils Frahm en Frank Zappa en nieuw werk van de Nederlandse componisten Tom Trapp en Jacob Ter Veldhuis. De opnames hadden plaats in studio Fattoria-Musica in Osnabrück en de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Stream, koop, beluister het album hier


Master examen!

Donderdag 25 juni 2015

Ja! Een 9,5! Zo fijn om samen met zulke geweldige musici op het podium mijn master af te sluiten.


Interview cello in jazz

Donderdag 21 augustus 2014

Gisteravond was ik te gast bij Radio 6 om te praten over .. de cello in jazz, daar kunnen wij van FUSE over meepraten! Het was heel last minute, maar het werd een verassend gezellig uurtje vol prachtige cellomuziek, klassiek en jazz, de mooiste gestreken bassolo en natuurlijk alvast een kleine preview van ons concert aanstaande zaterdag op het Grachtenfestival in People’s Place! Via deze link kan je de uitzending terugluisteren.

 


Vrije geluiden over Frank Martin

Zondag 17 augustus 2014

Op 8 juni zond de VPRO in het programma Vrije Geluiden een aflevering uit over de Zwitserse componist Frank Martin.
Met de Amsterdam Chamber Soloists speelde ik een deel uit Thomas Beijer’s Quatuor pour le Tombeau de Frank Martin
Deze aflevering is terug te kijken op vpro.nl


Morgen begint het eerste seizoen van de Tiende van Tijl! Ik mocht in de eerste uitzending een lief menuet van Boccherini meespelen met het Ragazze Quartet (+1). Deze uitzending is terug te kijken op: npo.nl


Nog 13 dagen te gaan en nu al op 85%. De crowdfunding campagne van Five is succesvol van start gegaan. Natuurlijk kunnen wij alsnog alle hulp goed gebruiken, dus mocht je toevallig net een bonus hebben gekregen/door de warme winter veel minder stookkosten hebben gemaakt/door het mooie weer in een goed humeur zijn gebracht – alle bijdragen zijn welkom & we hebben ook nog toffe manieren om onze donateurs te bedanken. Wil je weten wat? Kijk dan op http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2117-five-concert-tour-cello-design-en-nieuwe-muziek.


Op woensdag 26 februari 2014 speelde ik met Yuri van Nieuwkerk twee Dans Capriccio’s van Willem Wander van Nieuwkerk bij Opium op 4. Voor wie de uitzending van gister gemist heeft, terug luisteren kan via deze link!

Terugluisteren


Cellostorm genomineerd voor YAMA award!

Donderdag 3 oktober 2013

“Cellostorm” de voorstelling van Cello8ctet Amsterdam, waarin ik vanaf eind deze maand mee speel is genomineerd voor de YAMA award ! (young audience music award: een Europese prijs voor beste muziekvoorstelling voor kinderen)


In het zomernummer van Ons Amsterdam staat een interview met mij over de concerten bij Felix Meritis in de 19e eeuw, het onderwerp van mijn bachelor scriptie Geschiedenis. Op 31 oktober 2013 bestaat de oudste concertzaal van Amsterdam, Felix Meritis, 225 jaar en deze bijzondere verjaardag was bijna onopgemerkt voorbij gegaan in het feestgedruis van het Amsterdamse jubileumjaar. Maar er staat wat te gebeuren rondom het jubileum van Felix Meritis.

Het blad ligt in de schappen, maar de scriptie is nog niet helemaal af… De eerste versie is net ingeleverd! Het einde is in zicht!

Meer info en nummer bestellen? Klik hier.